Cikkek a(z) Ételek és Reflux kategóriából
Kedvezően befolyásolható a gyomorsav ételek segítségével. A lúgosító ételek csökkentik, míg a savas ételek növelik a gyomorsav szintet. A gyomorsav ételek útján tehát “kimozdítható”, ám jó és rossz irányba is. A disznó- és marhahús helyett fogyasszunk inkább csirkehúst, a pékipari termékek közül pedig válasszuk a teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket.
Melyek a gyomorsav lekötő ételek?
A savtúltengésben és gyomorfekélyben szenvedő pácienseknek mindenképp csökkenteniük kell a savtermelést és az ezt kiváltó ételek fogyasztását, mint például a savanyú tejtermékek, gyümölcslevek, savanyúságok. Ezek helyett gyomorsav lekötő ételeket kell bevezetniük étrendjükbe, mint amilyenek a magas fehérjetartalmú anyagok, a tej, a tésztafélék, kekszek, kétszersültek és a burgonya. Az ilyen ételek…
Csökkenthető a gyomorsav ételek által?
A gyomorsav ételek segítségével, azok elkészítési módjával is csökkenthető. Az olajban sült ételeket nehéz emészteni. Az áldásos burgonya is, ha olajban sül (hasábburgonya), máris ártalmassá válik. Ugyanez érvényes a tojásra (rántotta), valamint egyes – másként kíméletes – húsokra is. Ajánlott a húsokat, zöldségeket stb. párolva, főzve elkészíteni és fogyasztani. A…
Elindult a reflux információs portál!
Elindult a reflux információs portál, a reflux.hu! Gyomorégés, reflux, gyomorsav problémák? Itt minden megtalálható. Tippek, diéta, ételek és még sok más.
Legutóbbi hozzászólások