Cikkek a(z) Túltengés és Reflux kategóriából
A nehezen emészthető, zsíros, fűszeres ételek fogyasztása, a dohányzás, a kávé és az alkohol hozzájárulnak a gyomorsav túltengés kialakulásához. A gyomorsav túltengés előidézhető a stresszes, rendezetlen életmóddal, valamint rendszertelen étkezéssel is. Mivel a gyomorban képződő sósav maró hatású, meg kell akadályozni annak a nyelőcsőbe vagy garatba való jutását, megelőzvén számos betegséget.
A gyomorsav túltengés és ellenszerei
A helytelen táplálkozás, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a stressz, a gyógyszer-mellékhatások vagy örökletes tényezők a gyomorsav túltengés okozói. A gyomor által termelt sósav túlzott termelődése irritálja a gyomor nyálkahártyáját. Az ezzel járó égő érzés kisugárzik a nyelőcsőbe, a torokba, gyakran pedig a szegycsont mögötti fájdalmas érzéssel társul. Életvitelünk megváltoztatásával hozzájárulhatunk…
Miért ártalmas a gyomorsav túltengés?
A gyomorsav túltengés a túlzott savtermelés következtében alakul ki, ami több okra vezethető vissza. Átlag napi 2-2,5 liter sav termelődik a gyomrunkban. Ez a mennyiség elegendő a fehérje lebontására, meg a lenyelt táplálék fertőtlenítésére. (A gyomorban kezdődik a sósav és pepszin együttműködésével a fehérjék lebontása, ugyanakkor a gyomorsav elpusztítja a…
Elindult a reflux információs portál!
Elindult a reflux információs portál, a reflux.hu! Gyomorégés, reflux, gyomorsav problémák? Itt minden megtalálható. Tippek, diéta, ételek és még sok más.
Legutóbbi hozzászólások